Bonaire:

Bonaire vormt samen met Curacao en Aruba de Benedenwindse eilanden en heet sinds 2013 officieel Caribisch Nederland. Het is het meest oostelijke eiland van deze drie. Bonaire is een uniek eiland, het heeft zijn eigen karakter en charme. Het is rustig, mooi, onbedorven, het heeft een vriendelijke bevolking en een prachtige flora en fauna. Niet alleen op het land maar ook in het water is het een:

"TROPISCH PARADIJS"

Bonaire plaatst zich moeiteloos in de bovenste regionen van alle top-zoveel-lijstjes van mooiste duik- en snorkelbestemmingen in de wereld.

Het eiland heeft een tropisch-aride klimaat met als belangrijkste kenmerken veel, heel veel zon en een bijna altijd aanwezige passaatwind. Deze heeft een heerlijke en aangename verkoelende wind.

De temperatuur is het gehele jaar tussen de 28 en 32 graden. Het zeewater is gemiddeld 27 graden. De zonsondergangen zijn hier regelmatig, omdat het eiland dicht bij de evenaar ligt.

Vogelparadijs: op Bonaire zijn maar liefst 180 verschillende vogelsoorten gesignaleerd. Zij wonen er permanent of gebruiken het eiland als rustpunt tijdens een reis tussen Noord- en Zuid- Amerika.

Vakantiegangers op zoek naar vertier, drukke stranden en een bruisend uitgaansleven zijn op Bonaire aan het verkeerde adres. Maar er zijn genoeg mogelijkheden voor een geslaagd avondje uit. De meeste bars kennen een "happy hour" waarbij de drankjes goedkoper zijn en 's avonds zijn er diverse bandjes met dans en live muziek.

Maar de rust die er heerst is heel aangenaam en maakt het eiland nu juist zo aantrekkelijk. De bevolking is vriendelijk zonder opdringerig te zijn en ook 's avonds voelt u zich er veilig.

Het drinkwater van Bonaire wordt gezuiverd in een ontziltingsinstallatie en is van uitstekende kwaliteit. U kunt zonder bezwaar het water uit de kraan drinken.

Bonaire is kortom een fraai natuurgebied van een zeldzame schoonheid, dat voor hen die er oog voor hebben, zeker een bezoek waard is.